Виступ, записаний Віктором Януковичем на фоні роти почесної варти, схожий на промову Віктора Ющенка в 2007 році, повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Комсомольську правду в Україні".

"Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності", — йшлось у промові Ющенка у 2007-му.

"Державний Прапор України є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності", — йдеться в нинішньому привітанні Януковича.

"Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність", — вітав українців Ющенко.

"Під синьо-жовтими прапорами Український народ стверджував віковічну мрію про свободу, державність і соборність", — йдеться у вітання Януковича.

"Наш прапор — це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його повинні берегти і шанувати як найвищу національну святиню", — вітав Ющенко.

"Ми повинні оберігати і шанувати державний прапор України як національну святиню", — вітає Янукович.

Прес-секретар глави держави Дарка Чепак розповіла, що зараз в адміністрації порівнюють ці два виступи, після чого будуть зроблені відповідні висновки.