Головне питання, яке розглянуть сторони, - підписання у листопаді Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Окрім того, йтиметься на зустрічі і про лібералізацію візового режиму.

“Президент Янукович на саміті у Брюсселі зможе оприлюднити якийсь плани внутрішніх реформ, про які анонсовано, і спробувати в хорошому сенсі підкупити громадську думку західних країн і ставлення політиків- переконати, що ці реформи можуть бути можливими. Перш за все, йдеться про внесення законодавчих змін”, - каже аналітик інституту Євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

“Що реально - реально, думаю, будуть перевибори в 5 округах, реально, думаю, буде переглянута виборча система, реально буде імплементований Кримінально-процесуальний кодекс, реально те, що стосується якихось законодавчих речей”, - вважає директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешніка.

Нагадаємо, Верховна Рада у п'ятницю проголосувала за заяву "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України і про укладення угоди між Україною і ЄС".