Коментуючи вчорашні події у Верховній Раді, Квасьнєвський зауважив, що це "типово для таких ситуації, що починається процес дезінтеграції влади", пише "Українська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Я думаю, що цей терміновий візит президента в Раду відбувся тому, що він боїться, чи більшість ще на його боці. Він втратив кілька десятків голосів з Партії регіонів. Він поїхав дисциплінувати, лякати, шантажувати, і це дало ефект", — сказав екс-президент.

Читайте також: ЄС може застосувати жорсткі економічні санкції щодо України, — глава МЗС Польщі

Він також вважає, що зараз в українській владі має місце дезінтеграція.

І це стосується не лише олігархів, але й таких поважних інституцій як військо, як міліція, суди. Ті люди, які ще донедавна були готові виконувати накази влади, хочуть отримати хоч би нейтралітет, —
наголосив Квасьнєвський

Крім того, він зауважив, що Україна потребує допомоги, тому, на думку екс-президента, "треба дуже швидко організувати якусь фінансову підтримку з європейського боку".

Нагадаємо, 29 січня народні депутати підтримали законопроект регіонала Юрія Мірошниченка про амністію затриманих учасників Євромайдану. Опозиція не голосувала.

Документ передбачає амністію для затриманих активістів, якщо протестувальники протягом 15-ти днів звільнять адмінбудівлі та розблокують вулиці (Хрещатик та Будинок профспілок не включено).

За словами опозиційних політиків, багато регіоналів були готові підтримати умови опозиції, та після приїзду Януковича все змінилося.