Про це Президент України заявив в інтерв’ю ВВС, розміщеному на сайті української служби ВВС.

Зокрема, коментуючи на прохання журналістів, сюжет програми "Панорама", яка показала невелику групу українських фанатів, які чинили насильство щодо азіатів та чорношкірих людей, Віктор Янукович заявив, що радикалів в Україні не більше, ніж в інших країнах, і правоохоронні служби України готові попередити будь які протиправні дії.

Президент заявив, що у нього немає ніяких сумнівів у тому, що Служба безпеки, яка буде стежити за проведенням всіх футбольних матчів по всій Україні, система, яка створена, у будь-який час готова буде відреагувати своєчасно.

Також, за його словами, в Україні, так як і в будь-якій іншій країні, безумовно, є люди, які здатні на радикальні дії.

Але, якщо порівняти Україну з іншими країнами, у нас якраз кількість таких людей, мабуть, найменша. Як ми кажемо, футбольні хулігани – вони – відомі. Є сьогодні такий облік людей, які в різні часи на різних футбольних матчах вели себе агресивно, це – одиниці людей. Вони – відомі, і, безумовно, з ними буде проведена робота відповідна, а якщо ми побачимо, що від них виходитиме якась небезпека, вони не будуть на цей час допущені до стадіонів, — зауважив він.

Тому у Віктора Януковича немає жодних сумнівів щодо забезпечення безпеки проведення футбольних матчів, в тому числі й вболівальників, й футболістів.

"Сьогодні ми не бачимо ніяких загроз", — наголосив Віктор Янукович.

За великим рахунком, ми очікуємо, що буде свято європейського футболу, в якому візьмуть участь громадяни України, футбольні вболівальники. І атмосфера, яка буде в ці дні в Україні, вона буде святковою. Ми для цього багато чого зробили. І є велике бажання цього досягти, — підкреслив Президент.

Він зазначив, що взагалі за своїм менталітетом український народ гостинний, доброзичливий.

"І я вважаю, що це буде позитивно впливати на настрої під час проведення ЄВРО-2012", — переконаний глава держави.

Нагадаємо, раніше Президент повідомив, що Україна зробила все, щоб гості ЄВРО-2012 почувалися комфортно.