"У нас змінилося багато президентів. Ми безкоштовно віддавали атомну зброю, хоча у нас була третя за кількістю озброєння армія у світі. Наша країна була десята в Європі за рівнем виробництва та промисловості на момент розвалу Радянського Союзу. Тепер усього цього немає. І тільки зараз прийшов перший Президент, перша команда, які змусили Росію та Європейський Союз поважати наш суверенітет. До тих пір, поки ми не побудуємо Європу тут, в Україні, Європи у нас не буде, Європу нам не дадуть. Європу в Україні ми повинні заробити, завоювати", — сказав він в ефірі каналу ТВі, передає сайт ПР.

Він також вважає, що Янукович докладає усіх зусиль, аби Україна стала сильною і багатою країною.

"Я, звичайно, розумію молодих людей, які сьогодні на майдані. Але не розумію тих, хто надав автобуси, дав прапори, організував Інтернет-трансляції, розсилку і так далі. Зараз усі ці акції знижують можливості нашого Президента домовлятися. Це ніби п'ята колона, яка знижує його можливості для переговорів. І це неправильно", — додав він.

До речі, за словами Президента України, питання підписання Угоди про асоціацію не знімається з порядку денного.

"Але сьогодні ми не можемо дати відповідь на це питання, коли ми підійдемо до нього. Я б хотів, щоб це сталося, якнайшвидше, аби ми щонайшвидше розв'язали свої проблеми, зокрема, за допомогою ЄС", — наголосив Президент в інтерв'ю українським каналам.