Про це у блозі на "Українській правді" написав нардеп Сергій Лещенко.

Понад 23 мільйони доларів на рахунку компанії Злочевського Brociti Investments Ltd Британія заморозила після втечі Януковича.

"Намагаючись зняти арешт зі своїх грошей, Злочевський звертається до Генпрокуратури з питанням, чи висунуто йому підозру. Генпрокуратура в грудні 2014 року дає відповідь – не висунута. І в грудні цього ж 2014 року... висуває підозру Злочевському. Але між цими двома датами сталося те, що так було потрібно Злочевському – британський суд зняв арешт з його грошей!" — розповів Лещенко.

Особу Злочевського депутат описав як людину маловідому, "але в політичних та ділових колах – повноцінний олігарх другого ешелону". Злочевський обрався депутатом від СДПУ (о) в 2002 році, в 2003 став головою Держкомітету природних ресурсів України, з 2006 – депутат від Партії регіонів, після перемоги Януковича на виборах президента – голова Держкомітету матеріального резерву України, потім – міністр екології, заступник секретаря Ради нацбезпеки за часів Андрія Клюєва.

Як відомо, минув рік, з часу втечі Віктора Януковича. Втікаючи, "сім'я" залишила в Україні майно та бізнес. Що зараз із добром президента-втікача, чи живе хто у його будинках і кому вони належать — дивіться у проекті "Крупним планом".