Першими на підтримку проекту постанови Верховної Ради про відповідальність Кабінету міністрів України та його відставку свої підписи поставили голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та голова Політради Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми вимагаємо відставити цей уряд за те, що він удвічі збільшив борги українців за зовнішніми запозиченнями. Ми вимагаємо відправити цей уряд у відставку за те, що він закрив 300 лікарень і 900 шкіл. Ми вимагаємо відправити цей уряд у відставку за те, що він зменшив пенсії і заробітні плати і збільшив за останній місяць безробіття на 10%", - пояснив Арсеній Яценюк.

"Батьківщина" закликала підтримати цю резолюцію інших опозиціонерів.

"Цей уряд єдине на що спроможний - це забезпечення збагачення купки, яка "кучкується" навколо Януковича, за рахунок жебракування мільйонів українців. Вони забезпечують проведення політичних репресій, вони ведуть країну до міжнародної ізоляції. Тому висновок може бути тільки один - відставка цього уряду і в перспективі - дострокові вибори, в тому числі й президента", - вважає Олександр Турчинов.

Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція розпочинає збір підписів під резолюцією про відставку Кабміну.