Про це він сказав на засіданні уряду, передає УНН.

Яценюк повідомив, що влада розробила план із розв’язання ситуації з проявами сепаратизму та спробами знищити українську державність. План подальшої роботи влада напрацьовувала цілу ніч.

“Є чіткий план дій. З таким планом Аваков від’їхав до Харкова, а перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема перебуває у Донецьку”, - повідомив він.

Читайте також: У Харкові звільнили ОДА, — Аваков

Прем’єр наголосив, що коаліція буде робити політичні кроки для врегулювання внутрішніх питань в Україні, а представники влади будуть вирішувати все в рамках закону.

За словами прем’єра, він на постійному контакті з представниками силового блоку які працюють над врегулюванням ситуації.

Нагадаємо, вчора в Харкові прихильники федералізації захопили будівлю облдержадміністрації. Міліція при цьому без спротиву відступила переред протестувальниками. Над будівлею ОДА сепаратисти зняли український прапор і встановили російський. Сьогодні зранку Арсен Аваков повідомив, що будівля Харківської облдержадміністрації повністю звільнена від сепаратистів.

У Донецьку вчора сепаратисти прорвалися в будівлю ОДА. Вони заявили, що блокуватимуть роботу влади Донеччини, поки чиновники добровільно не підуть у відставку. Якщо місцева влада не оголосить референдум в Донецьку до 12:00 понеділка, сепаратисти погрожують розпустити обласну раду і створити “народну раду”. Близько 3:40 ночі 7 квітня група невідомих громадян проникла на перший поверх будівлі управління Служби безпеки України в Донецькій області.