Лідер УДАРу Віталій Кличко каже, що переговори продовжаться завтра, 12 лютого, а наразі нардепи від опозиції продовжують вивчати меморандум, який їм запропонували у ПР.

"Там прописано, що кожен депутат підписує лист щодо обов’язкової участі у засіданнях Верховної Ради і персональне голосування. Однак це і так вже давно прописано в законодавстві. Тому цей меморандум – про все і ні про що", – каже Кличко.

У свою чергу, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що із 18 лютого у Раді чергуватимуть не тільки депутати від УДАРу, а від усіх трьох опозиційних фракцій, бо опозиція готується до силового розблокування. Й додав, що засідання ВР може розпочатися в будь-який день, якщо "на це буде воля Партії регіонів".

Як розповіла нардеп від УДАРу Оксана Продан, наразі близько 15 депутатів від її фракції продовжують блокувати президію й трибуну парламенту. Двері до сесійної зали ВР закриті.

Нагадаємо, опозиція блокує роботу парламенту з 5 лютого, вимагаючи особистого голосування депутатів більшості та введення сенсорної кнопки.

Депутати від фракції УДАР вимагатимуть, щоб ради усіх рівнів ухвалили рішення,
які б забезпечили персональне голосування депутатів.

6 лютого спікер Володимир Рибак сказав, що Верховна Рада запрацює 19 лютого. Рибака обурює те, що в парламенті не працюють , а влаштовують мітинг.