Про це він розповів в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

Яценюк наголосив, що Президент Віктор Янукович “хоче внести розкол у лави опозиційних сил”, пропонуючи йому посаду прем'єра.

Читайте також: Арбузов, Порошенко і Яценюк — найбільш реальні претенденти на крісло прем’єра, — політолог

“Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді посядуть представники опозиції. У цей дуже важкий час для моєї країни, яка охоплена економічною кризою, коли національна валюта знецінюється, коли ми маємо стагнацію і величезне безробіття, а в нас в цей час глибока політична криза, ми переконані, що опозиція впорається з управлінням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату у країні”, - розповів опозиційний депутат.

“Це дуже ризиковано. Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, аби врятувати країну”, - наголосив Яценюк.

Він також додав, що опозиція готова очолити уряд лише “на базі нової-старої Конституції 2004 року”.

“Якщо уряд формуватиметься у парламенті, аби ми мали гарантії, що цей уряд не буде призначений на три місяці або три тижні. Цей уряд має отримати можливість здійснити реальні зміни”, - додав Яценюк.

Нагадаємо, 25 січня під час переговорів Віктор Янукович запропонував під час переговорів лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост Прем'єр-міністра, лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.