План дій від опозиції складається з трьох пунктів: створення Народної ради, висловлення недовіри та відставки Віктора Януковича та створення нової Конституції.

Верховна Рада після голосування 16 січня втратила свою легітимність, тому ми маємо створити народну Раду. Народну Раду з числа народних депутатів від опозиції. Тож перше рішення – створення такої Ради", - сказав Яценюк.

"Друге – Народна Рада має отримати легітимність від українського народу. Тож ми розпочинаємо народне голосування про недовіру і відставку Януковича. Друге – підтвердження повноважень Народної Ради. Третє – формування нової Конституції", - заявив опозиціонер.

"Жодного разу народ не писав свою Конституцію. Ми оголошуємо про початок Конституційних зборів. Народ починає писати свою Конституцію", - додав він.

Читайте також: Янукович робить вигляд, що Майдану не існує, - Кличко

Також Яценюк оголосив про початок народного голосування за мера Київради та мера Києва. Окрім цього депутат звернувся до всіх органів місцевого самоврядування із закликом створити загони народної самооборони, боротися із злочинністю і корупцією на місцях.

"Після створення Народної ради України має бути створений Народний уряд, який приведе Україну до ЄС, зупинить диктатуру Януковича і буде урядом європейської України. Такий наш план дій", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, на Майдані Незалежності із молитви розпочалося друге в цьому році Народне віче. Активісти мобілізуються у столиці у зв’язку із підписанням Президентом “поліцейських” законів.

Як відомо, днями в Україні прийняли закони, які загрожують тотальними репресіями. Без обговорення і правок, одним законом, за 4 секунди більшість у парламенті ввела і посилила кримінальну відповідальність там, де раніше її не було. За добу закони підписав Президент Віктор Янукович