Після зустрічі Яценюк сказав журналістам, що звернувся до Папи "з проханням молитись за Україну і зробити все, щоби в Європі був мир та стабільність", повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр-міністр нагадав, що церква в 1978 році зробила багато, коли виник конфлікт між Аргентиною та Чилі. Так само, за його словами, відбулося під час Карибської кризи, "коли Папа Римський зробив все, щоби не виникла ядерна війна між США і Радянським союзом".

"Те що Папа Франциск у своїх молитвах і зверненнях молиться за Україну, згадує про Україну і підтримує її - є великим знаком солідарності з українським народом", - зазначив Яценюк.

Він також провів зустріч з Державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном. Яценюк розповів, що під час зустрічі згадав часи з Майдану, "коли здавалося, що шанси перемогти практично рівні нулю": "На їхньому (тодішньої влади) боці була сила, міліція, армія, автомати. Але не так сталося. Сила – це не армія і автомати, сила – це віра і дух".

Окрім того, Яценюк зустрівся із прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

Він також відвідав Собор Святої Софії в Римі, де зустрівся з місцевою українською громадою.

До делегації від України також увійшли Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, Міністр закордонних справ Андрій Дещиця, Радник Прем’єр-міністра України з питань державно-церковних та міжнаціональних відносин Віктор Єленський.

Сьогодні, 26 квітня, Арсеній Яценюк повертається до України.