За його словами, Партія регіонів не зацікавлена у розблокуванні Верховної Ради, адже "у них немає голосів, у них немає більшості, у них немає законів".

Він також наголосив, що ПР має намір перекласти відповідальність і за неприйняття заяви про євроінтеграцію на опозицію. Але додав, що сьогодні, 20 лютого, цю заяву ухвалили рішенням комітету з питань євроінтеграції.

Яценюк відзначив, що вже завтра 21 лютого, опозиція поставить свої підписи під цією заявою та передасть її голові Верховної Ради. Він також закликав поставити свої підписи під цією заявою і Партію регіонів.

Лідер фракції "Батьківщина" наголосив, що для Європарламенту і європейських партнерів потрібне волевиявлення.

"Заява не є політичним актом, не є законом чи постановою. Це акт політичної волі парламенту, і тому не треба її голосувати. У Європейському парламенті заяви підписуються. Тому ми запропонували – ставимо на підписання і відправимо в Європарламент. Надішлемо ще й перелік прізвищ народних депутатів, які підтримують європейську інтеграцію. Ми пропонуємо зібрати підписи всіх членів парламенту, хто підтримує європейську інтеграцію. Хай кожен із членів парламенту скаже – він за, проти чи утримався", – додав Яценюк.

Нагадаємо, опозиційні парламентські фракції "Батьківщини", УДАРу та "Свободи" констатують безрезультатність переговорів із більшістю щодо розблокування Верховної Ради.

Як відомо, опозиція 17-й день блокує роботу парламенту з вимогою персонального голосування. Якщо протягом 30-ти днів парламент не запрацює, Президент має право його розпустити й оголосити дострокові вибори.