Про це на спільному брифінгу з Секретарем НАТО у Брюсселі заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Я пам’ятаю, як 9 місяців тому я в цій же будівлі сказав, що членство НАТО не є нашим пріоритетом. Але наші пріоритети змінилися: на радарі пріоритетів ми тепер бачимо російські танки, російські гаубиці, російських солдатів", - сказав він.

За словами Яценюка, Президент України, прем’єр і вся влада мають спільну позицію у питанні національної безпеки та оборони.

"Це наше спільне рішення вилучити позаблоковий статус, який був поступкою Росії тодішнього президента Януковича. Це перший крок", - зазначив прем'єр.

Другий крок, зауважив Яценюк, Україна мусить провести реформи, які необхідні в оборонній, політичній, економічній, юридичній сферах, щоб адаптуватися до всіх критеріїв, які застосовуються до країн-членів НАТО.

"Третє питання – за чинним законодавством ми повинні провести референдум щодо членства в НАТО. І четверте, якщо нам вдасться застосувати всі реформи, тоді ми будемо готові вступити в НАТО", - наголосив він.

Як відомо, сьогодні українська делегація на чолі з Арсенієм Яценюком відвідує з робочимвізитом Брюссель. Вони візьмуть участь в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна-Євросоюз.