У коментарі Gazeta.ua народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський нагадав, що на засіданні парламенту 11 січня розглядали питання щодо євроінтеграції, однак його так і не було проголосовано.

"До цього нібито зобов'язує і українське законодавство, і про це торочать навіть такі депутати як Олійник чи Лук'янов (депутати ПР), які ще вчора говорили зовсім інше, і їхні думки були повернуті тільки в бік Москви. Сьогодні всі говорять лише про європейський вибір. Я навіть був здивований з цього приводу. Але коли дійшло до того, що треба було конкретно проголосувати за цей європейський вибір і дати цьому європейському вибору зелене світло, духу не вистачило", - вважає опозиціонер.

Яворівський розповів, що з цього приводу навіть велися перемовини: "Немиря спілкувався з міністром закордонних справ і той наче теж дав на це згоду. Але, врешті, було абсолютно збито конкретику щодо європейського вибору".

Народний депутат вважає, що в Європі чекають на "дуже конкретні сигнали, а не оптичні, як це робить Янукович".

"Там не чекають якихось балачок про те, що ми маємо все це на увазі і ми будемо щось робити. Вони вже вимагають від нас конкретних дій. І, зокрема, вимагають звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів. Та духу вирішити ці питання так і не вистачило", - заявив Володимир Яворівський.

До слова, лише 75 народних обранців з 99 представників фракції "Батьківщина" проголосували за декриміналізацію статті, за якою засуджено Юлію Тимошенко.