"Тут декілька факторів. Якщо бути чесними, є сотні або й тисячі людей, які хотіли б відповісти Кернесу за все те, що він витворяв у Харкові. Це також правда. В період дестабілізації ситуації може бути все, що завгодно. Так хтось міг помститись. У нас були і показові вбивства у центрі міста, і бізнес у багатьох забрали", – розповіла Інна Богословська в ефірі програми "Шустер LIVE".

Народний депутат не виключає, що нападом Геннадію Кернесу хотіли помститись за його проукраїнську позицію, яку він проявив останнім часом.

Але сьогодні, враховуючи те, що була снайперська зброя, що це фактично підігнано під дестабілізацію в країні під 1-9 травня, я більше схиляюсь до версії, що це спеціально спланована акція, тому що останні три тижні було видно, що Геннадій Кернес, з моєї точки зору, все-таки став на проукраїнську позицію. І було видно, що проросійські сили залишились без фінансування, – вважає Богословська.

За її словами, багато проросійських активістів у Харкові вже говорять, що їм не платять, а напівкримінальний "Оплот" вже не такий активний.

"Було видно, що Геннадій Кернес почав працювати на те, щоб заспокоїти ситуацію в регіоні. Тому, показавши демонстративно цей замах на життя, ми входимо в стан такого хаосу, який передбачити вже неможливо. Це і тому, що наш головнимй противник – Володимир Путін, який діє ірраціонально, емоційно, з відчуттям месії. Будуть посилюватись провокації, будуть бойові конфлікти, буде дестабілізація ситуації ближче до центру України", – підсумувала нардеп.

Дивіться також: Добкін вважає, що замах на життя Кернеса має виключно політичні мотиви

Нагадаємо, сьогодні Геннадія Кернеса поранив невідомий нападник. За словами народного депутата, кандидата в президенти Олега Ляшка, Кернеса підстрелили члени харківського бійцівського клубу “Оплот”.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група міліції, яка встановлює обставини події. За фактом замаху відкрито кримінальне провадження.

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.

Кернес прооперований після поранення і перебуває у важкому стані в Харківський лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім.О. І. Мещанінова.