Боротьба з корупцією в дії

За словами Парубія, будь-який прояв боротьби з корупцією є важливий, а коли це відбувається показово та символічно перед мільйонами глядачів — це особливо правильний підхід.

Звичайно, було б набагато приємніше, якби всі кадри боротьби з корупцією ми бачили рік тому, а не зараз,
— зазначив нардеп.

Він додав, що раніше корупція не носила такого системного характеру як зараз. Влада, яка робить символічну дію затримання в прямому ефірі, ставить точку неповернення і вона повинна сконцентрувати свої сили, аби побічні речі були доведені до логічного завершення.

"У Верховній Раді всі антикорупційні голосування набирають необхідну кількість голосів", — говорить Парубій.

Проблема ГПУ

На думку Парубія, боротьба з корупцією таки відбувається: Прем’єр-міністр відсторонив всіх керівників фіскальних служб, а коли Аваков повідомляє про зловживання — одразу відбуваються арешти.

"Перша проблема звичайно в прокуратурі. Вважаю однім з недопрацювань те, що для обрання голови ГПУ робили ставку на так званих колишніх професіоналів. Їхній професіоналізм полягає в тому, що вони професійно вміють красти", — наголосив депутат.

Зараз йде системна боротьба з корупцією, а не переформатування уряду. Корупція — наш найстрашніший ворог після Путіна,
— зазначив Андрій Парубій.

Скандал з Коломойським

За словами політика, Коломойський себе добре проявив на посаді губернатора Дніпропетровської області. Дніпропетровщина стала патріотичним регіоном, її дестабілізувати буде важко.

Коли прийде Путін то буде погано для всіх,
— вважає Парубій.

Впливи Коломойського будуть залишатись в Дніпропетровську. Віце-спікер сподівається, що Коломойський, незалежно від посади, працюватиме, аби Україна була потужною державою та щоб зупинити окупантів.

Ситуація на фронті

Україна зараз — інша держава і має значно більше засобів впливу та стабілізації ситуації, ніж рік тому.

Величезна концентрація російських військ — на східному кордоні. Завжди перед наступом бойовики кажуть, що Україна не дотримується мінських угод. Їхньою ціллю є Маріуполь, та місто достатньо добре укріплене.

Україна повинна сьогодні максимально готуватись, щоб відбити цю атаку, сказав політик.