"Ми були чесні у своїх заявах. У програмі Партії регіонів зафіксовано, що ми будемо вирішувати мовне питання. Я радий тому, що сьогодні законопроект про мови був прийнятий у першому читанні. Він вирішує мовну проблему в нашій державі відповідно до тих норм, що існують у багатьох європейських державах, на цінності яких ми хотіли б спиратися", – заявив парламентарій.

За його словами, прийняття закону є виконання "зобов'язань перед цивілізованим світом". При цьому, лідер "регіоналів" у парламенті зазначив, що законопроект було погоджено з європейськими структурами та отримано позитивні оцінки щодо нього.

За словами Єфремова, у другому читанні закон можуть прийняти через два тижні, якщо не буде багато поправок.

Також він підкреслив, що Партія регіонів виконує свої зобов'язання перед виборцями. "І ми єдина політична сила, яка послідовно демонструє те, що для нас обіцянки, дані своїм виборцям, – не порожні слова", – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкрив сесію Верховної Ради. Депутати одразу прийняли у першому читанні "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова. За прийняття рішення у вівторок проголосували 234 народних депутати.

Профільний комітет парламенту назвав закон антиукраїнським.

Лідери опозиції заявляють про те, що не дозволять прийняти закон у другому читанні.