За його словами, всі справи щодо розстрілу та побиття людей на Майдані треба об’єднати в одну спільну справу.

Якщо люди, що були на керівних посадах, наприклад в міліції, і далі очолюють ці посади, якщо ці справи далі розглядатимуть як окремі епізоди, не пов’язані між собою. Тоді для чого нам такі керівники? Якщо вони не здатні розслідувати справи щодо розстрілу Майдану, то як вони можуть займатись іншими справами?, - риторично запитав Соболєв.

За його словами, якщо через місяць у цих справах не буде зрушення, то він ініціюватиме відставку глав СБУ і МВС, а також керівників правохоронних органів.

Серйозність полягає в тому, що київською міліцією керує людина, яка тероризувала луцький Євромайдан (поїдьте на Волинь і запитайте, хто такий Терещук), а київською прокуратурою керує прокурор, який є синонімом режиму Януковича на Луганщині, - Юлдашев (запитайте у біженців з Луганщини, що для них означає це ім’я),
- наголосив Соболєв.

Він зазначив, що йдеться про десятки і сотні посадовців, “яких Янукович нам залишив, а Ярема, Аваков і Наливайченко зберігають на посадах”.

Час запитань і відповідей пройшов. Ми провели сьогодні цю зустріч як останній шанс. Новий парламент дав правохоронцям останній шанс – або ви починаєте справді розслідувати справи, починаючи з ключової – розстрілу людей на Майдані, або залиште правохоронні органи, - наголосив Соболєв.

Голова Антикорупційного комітету також прокоментував заяву львівського журналіста про те, що за місце у цьому бюро буцімто просять 100 тисяч гривень.

Соболєв наголосив, зараз навіть немає такої людини, яка б могла когось кудись влаштувати, адже нині бюро існує лише на папері, його ще треба створити.

Сьогодні ми звернулися до всіх груп і фракцій в Раді, щоб вони назвали своїх кандидатів у конкурсну комісію, яка буде єдиним органом, що відбиратиме керівника цього бюро. Таких же кандидатів проситимемо надіслати Президента та уряд і всі ці люди мають обрати дуже сильного керівника Антикорупційного бюро , - заявив Соболєв.