Так у Європейській комісії прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" поширену українськими ЗМІ інформацію про те, що Брюссель розглядає можливість застосувати по відношенню до Києва санкції, а також заморозити фінансову технічну допомогу у зв'язку з політичною ситуацією в Україні.

"ЄС не розглядає будь-яких санкцій стосовно України. ЄС очікує від України пильного розгляду стурбованості, висловленої у зв'язку зі станом верховенства права в Україні", – заявили в Європейській комісії.

Брюссель також категорично спростував інформацію про заморожування допомоги. "Ми не заморожуємо фінансову технічну підтримку ЄС", – позначили позицію в Європейській комісії.

Крім того, Єврокомісія запевняє, що "ЄС продовжує надавати іншу допомогу та сподівається на відновлення фінансової підтримки бюджету найближчим часом".

Крім того, в Єврокомісії "не відомо про будь-які запрошення на зустрічі, в яких було відмовлено". Так Брюссель прокоментував інформацію про те, що лідери ЄС відмовилися зустрічатися з президентом України Віктором Януковичем.