Про це стверджують джерела в структурах Євросоюзу, які цитує the Wall Street Journal в статті Лоранса Нормана, керівника брюссельського бюро WSJ, повідомляє Європейська правда.

Згідно з повідомленням, у ЄС є сумніви щодо коректності накладання санкцій проти 16 з 22 представників колишньої української влади, проти яких ЄС ухвалив рішення про арешт активів.

Однак по трьох з них питання практично вирішене, оскільки Україна вже повідомила ЄС про припинення кримінальних проваджень щодо цих осіб.

"ЄС наклав ці санкції швидко,(без вивчення справ), оскільки в той час був значний тиск на ЄС с метою дати хоч якусь відповідь на події в Україні", - пояснює видання.

Підставою для накладання санкцій була надана Києвом інформація про те, що ці представники влади "підозрюються у зловживанні державними коштами".

Співрозмовники WSJ в Києві кажуть, що ЄС намагався підтвердити інформацію (про розслідування), надану Києвом, але стикнувся з тим, що перевірити її неможливо.

Джерела WSJ не розголошують список тих, з кого буде знято санкції, але запевняють, що самого Януковича та його синів у переліку не буде.

Майже напевне, з переліку на "арешт активів" буде виключено колишнього заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова.

Як відомо, 28 листопада Печерський районний суд Києва задовольнив черговий позов заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова проти ГПУ та її екс-керівника Олега Махніцького про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації.

На початку литопада він отримав довгострокову візу до Швейцарії.

Водночас Інтерпол відмовляється оголосити в міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича й ще 6 колишніх українських державних чиновників. Відмову в Інтерполі пояснюють побоюванням політичного переслідування цих осіб.