"Євросуд визнав, що сам факт того, що Тимошенко була політичним діячем, що не доводить її політичного переслідування, тобто суд вказав, що у справі Тимошенко відсутня будь-яка політика", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Пшонка підкреслив: "Висновок і роз'яснення таке: це рішення Європейського суду не веде до звільнення Тимошенко, не вимагає її звільнення".

За його словами, те, що описувала Тимошенко про неналежні умови її утримання, про відеоспостереження, про відсутність медичної допомоги, не підтвердив Європейський суд.

"Більше того, в цій частині (за ст.3 Європейської конвенції з прав людини, суд не встановив порушень) суд виписав рішення, що порушень не було, коли суд розглядав і описував питання за скаргою Тимошенко в частині медичного обслуговування, то написав тезу про те, що Тимошенко отримувала і отримує медичну допомогу в більшому обсязі, ніж звичайна людина ", - розповів Пшонка.

Генеральний прокурор роз'яснив, що після вивчення скарги, ЄСПЛ встановив порушення прав екс-прем'єра лише в частині затримання та арешту, але це не стосується самого вироку, який винесений щодо "газової справи".

"Весь процес з розгляду кримінальної справи щодо Тимошенко було розглянуто за нормами старого Кримінально-процесуального кодексу, сьогодні діє інший Кримінальний процесуальний кодекс, і в ньому прописані ті запобіжного заходу, яких раніше не було в старому КПК", - сказав генпрокурор.

Він також зазначив, ті зауваження, які зробив Євросуд, Україна усуває на законодавчому рівні.

Також Пшонка повідомив, що на оскарження цього рішення в України є 3 місяці.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Юлії Тимошенко, а вирок, який вона зараз відбуває, - політично вмотивованим. Проте українська юстиція не вважає, що вирок Євросуду є приводом звільнити екс-прем'єра з-під варти.