"Тут постійно дискутують про можливість запровадження тих чи інших обмежень за прикладом США у справі Магнітського", - заявила євродепутат.

Водночас Ребекка Гармс вважає, що "найкраще, якби в Україні серйозно сприйняли принципи правової держави, щоб ми не дискутували про впровадження подібних заходів".

Крім того, про можливі санкції щодо України говорять і в найбільшій фракції Європарламенту - Європейській народній партії.

Представник цієї політичної сили Ельмар Брок зауважив, що під час майбутніх обговорень візових послаблень для українців "не можна оминати тих осіб, які несуть відповідальність за вибірковість правосуддя в Україні".

Акт, відомий як "список Магнітського", є відповіддю США на порушення прав людини в Росії. Він запроваджує спеціальний правовий режим - арешт активів та заборону на в'їзд до США осіб, відповідальних за переслідування і загибель адвоката Сергія Магнітського, а також причетних до викритих ним багатомільярдних корупційних оборудок.

До слова, Ангела Меркель не бачить підстав для підписання угоди між Україною та ЄС. Як заявила канцлер Німеччини, документ могли підписати ще у грудні минулого року, втім у європейських лідерів виникли претензії щодо розвитку демократії в країні.