"Ми знаємо про факт оприлюднення Freedom House нової доповіді про стан свободи в світі. Загальна оцінка Комісії та Верховного представника ЄС ситуації в Україні в 2011 році була надана 15 травня 2012 року в доповіді про прогрес. Оцінка розвитку ситуації в 2012 році буде зафіксована у наступній доповіді про прогрес, яка, очікується, буде оприлюднена на початку весни", – відзначають у прес-офісі.

Також додають, що впродовж 2012 року Верховний представник з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон, а також комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Фюле зробили кілька заяв щодо розвитку ситуації в Україні з питань вибіркового правосуддя та проведення виборів до Верховної ради, які відбулися 28 жовтня 2012 року.

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Freedom House у своїй доповіді щодо свободи у світі зазначила, що в Україні частково вільна преса та разом з Грузією і країнами Балканського регіону наша держава знаходиться десь посередині рейтингу країн Євразії.