"Євросоюз як і раніше прихильний до курсу реформ в Україні. На підставі досягнень нового українського уряду у сфері економічних і політичних реформ, ЄС буде готовий продовжити свої зусилля з міжнародним співтовариством і міжнародними фінансовими інституціями для надання Україні допомоги у відповідності з чітко встановленими умовами, щоб знайти вихід з цієї складної економічної ситуації", - йдеться у висновках.

Рада ЄС також закликала верховного представника ЄС Кетрін Ештон та Європейську комісію продовжити зусилля в цьому напрямку.

Крім того, ЄС може піти далі зазначених цілей уполітичній асоціації та економічній інтеграції з Україною.

Читайте також: Рада ЄС натякнула Україні на європейські перспективи

"Рада висловлює переконаність у тому, що Угода про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах України та ЄС" , - йдеться у документі.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс пояснила, що під цим треба розуміти "європейську перспективу".
Рада ЄС також нагадала, що готова підписати Угоду, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі , як тільки Україна буде готова.

"Рада підкреслює право суверенної держави приймати свої власні рішення щодо зовнішньої політики без зовнішнього тиску", - йдеться у висновках.

В ЄС наголосили, що мають намір і надалі співпрацювати з Україною, щоб допомогти вийти з кризи.

Нагадаємо, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон заявила, що ЄС готовий допомогти Україні як у діалозі щодо виходу з кризи, так і з економічними реформами.

Як відомо, 6 лютого резолюція "Про ситуацію в Україні" була проголосована в Європейському парламенті. Європарламент закликає ЄС і країни-членів почати готувати персональні санкції для українських чиновників, законодавців, олігархів, які причетні до зачисток протесту в Україні, смерті активістів. Однак поки не говориться про застосування санкцій.