Відповідний документ євродепутати прийняли сьогодні у Страсбурзі під час пленарного засідання, повідомляє УНН.

"ЄП висловлює свою повну підтримку і солідарність з урядом України, який прагне відновити владу в окупованих містах, вітає стриманість і розміреність, з якими український уряд досі справляється з поточною фазою кризи, і нагадує, що українська влада має повне право використовувати всі необхідні засоби, включаючи право на самооборону, що передбачено статтею 51 Статуту ООН", - йдеться в резолюції.

Окрім того євродепутати застерігають Росію від вторгнення під приводом ескалації ситуації, створеної проросійськими збройними сепаратистами.

Крім того, ЄП “найрішучішим чином засуджує наростаючу дестабілізацію і провокації в східних і південних регіонах України і відкидає будь-яку підготовку до незаконних, на кшталт "кримських", референдумів”.

Крім того, ЄП підкреслює, що останнім часом в Україні не було зареєстровано "ніяких нападів, залякувань або жодної іншої дискримінації щодо етнічних росіян або російських громадян, що підтверджують авторитетні міжнародні спостерігачі, такі як ООН, ОБСЄ і Рада Європи".

Нагадаємо, сьогодні США, ЄС, Росія та Україна сядуть за стіл переговорів у Женеві. Головна мета чотиристоронньої зустрічі - деескалація конфлікту в Україні.

Офіційний Київ вимагає від Росії припинити підтримувати терористичні угруповання, які діють у східних областях України, та відвести свої війська від кордонів нашої держави.