За інформацією видання "Українська правда", яке напередодні отримало проект резолюції, парламентарі не будуть визнавати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями. Документ буде містити лише засудження вчинених терористичних актів.

У Резолюції також пропонують посилити санкції проти Росії у разі ескалації конфлікту та продовжити дію персональних обмежень проти російських політиків, які закінчуються в березні цього року.

Політики пропонують чіткий механізм зняття санкцій — для цього Кремль має вивести російські війська, припинити підтримку бойовиків на сході та повернути Крим. Крім того, усі затримані мають бути обміняні. Це стосується і Надії Савченко.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства юстиції разом з ГПУ та СБУ вжити заходів для юридичного визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Зазначимо, визнати "ЛНР" та "ДНР" саме терористичними організаціями закликали і у парламенті. ВР просить ПАРЄ, Євросоюз, США, Канаду, Австралію та Японію визнати "ЛНР" та "ДНР" терористичними організаціями. За це проголосував 241 парламентарій.