Про це повідомив у Twitter іспанський депутат Рамон Тремоса, який, поряд з німецьким парламентарієм Андреасом Швабом був одним з ініціаторів такої резолюції, передає Deutsche Welle.

Як наголошується в повідомленні, Єврокомісія не зобов'язана виконувати цю постанову, проте вона перебуває під сильним політичним тиском, оскільки від неї вимагають вжити більш рішучих заходів проти Google. У Європі цей американський інтернет-концерн піддається критиці за спірні податкові практики, передбачувані зловживання своїми домінуючими позиціями на ринку і порушення приватної сфери.

У прийнятій 27 листопада резолюції євродепутати проголосували також за посилення державного контролю над пошуковими інтернет-сервісами. У документі підкреслюється, що результати пошуку повинні бути "вільними від спотворень і прозорими".

До слова, Google випустив додаток для обміну SMS та MMS. Програма під назвою Messenger дозволяє створювати і пересилати повідомлення як одному, так і кільком користувачам одразу, підтримується групова переписка.