Слухання справи має відбутися спершу публічно, після цього воно пройде у закритиму режимі. Місць для представників ЗМІ обмежена кількість.

Європейський суд з прав людини зазначив, що у Тимошенко може подати новий запит, якщо у цьому виникне необхідність. Адже суд продовжує займатися питанням екс-прем'єра.

Скаргу до Європейського суду захист колишнього прем'єра подав 10 серпня минулого року. У зверненні до суду Тимошенко стверджує, що її затримання політично вмотивоване, не було судового розгляду про законність утримання в СІЗО, а також умови, в яких її утримувати, не давали змоги нормально лікуватися.

У скарзі Тимошенко посилається на Європейську конвенсію з прав людини. Підсудна вважає, що її права порушені за статтями заборони на принижуюче гідність звернення чи покарання, право на особисте життя, обмеження прав, а також право на свободу і особисту недоторканість.

Минулоріч 14 грудня Європейський суд прийняв рішення про пріоритетний розгляд скарги. А вже 15 березня 2012 року суд доручив українській владі надати Юлії Тимошенко відповідну медичну допомогу. 31 травня суд визнав, що це доручення в Україні виконали.

До слова, український екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася їхати до Київського районного суду Харкова для участі у засіданні у справі ЄЕСУ, яке було заплановане на 23 липня, оскільки хоче порадитися про це з німецькими лікарями.