Про це повідомив міністр оборони України Михайло Єжель, передає прес-служба Міноборони.

Таким чином, кількість військовослужбовців Збройних Силах України буде доведена до 130 тисяч осіб.

Єжель також зазначив, що до 2017 року планується вдвічі підняти грошове утримання військових. За його словами, лише за рахунок реорганізаційних заходів Збройні Сили України за 5 років зможуть заощадити близько 717 мільйонів гривень.

"У наступні п'ять років велика увага приділятиметься озброєнню і військовій техніці. Триватиме робота з відновлення її справності, продовження ресурсу, глибокої модернізації існуючих зразків та закупівлі нових. Також ми працюватимемо над формуванням нового типу українського офіцера і сержанта. Зміцнення сержантського корпусу дозволить нам поступово замінити офіцерів на деяких первинних посадах сержантами-професіоналами", - наголосив міністр оборони.

Нагадаємо, раніше народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що українська армія не готова до зовнішніх викликів. "За півтора року правління Януковича не з'явилося жодного програмного документа, який би визначав перспективи розвитку армії не те, що на 10 або на 5 років, а хоча б на рік вперед. Такого ніколи не було за 20 років",- заявив Гриценко.