"Ми всі дуже добре розуміємо, що політичні переслідування моєї дружини, її незаконний арешт і утримання під вартою розпочались за командою Януковича. І за його командою вони можуть припинитись. Звичайно, я як її чоловік хочу, щоб її відпустили на лікування вже сьогодні. Здоров’я – це головне", - розповів Олександр Тимошенко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Згода Тимошенко на лікування за кордоном - це, за словами Олександра, обдуманий компроміс екс-прем'єра.

"Вона пішла на цей компроміс тільки заради європейських перспектив України. Якщо у президента є політична воля і бажання виконати свої обіцянки, а також зобов’язання, взяті Україною щодо виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, у цьому випадку Юлію направлять на лікування найближчим часом", - додав чоловік засудженої.

Читайте також: Юлії Тимошенко загрожує інвалідність, - чоловік екс-прем'єра

"Я підтримую як варіант логіку дій, що її запропонували Кокс і Квасневський – це "часткове помилування". На лікування Юлія повинна відбувати вільною людиною, українкою, громадянкою, яка користується всіма громадянськими правами", - вважає Олександр Тимошенко.

До слова, народний депутат від Партії регіонів Микола Рудьковський зареєстрував у верховній Раді проект Закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном).