За два дні в Україні починається демобілізація, яка триватиме до травня. Додому повернуться тисячі бійців. І тоді для них почнеться тиха війна з бюрократією. Приміром, отримати статус учасника бойових дій — і досі велика проблема.

Статус учасника бойових дій передбачає десяток пільг. Зокрема, й 75% знижки в оплаті за оренду. Тож треба негайно спростити його отримання. Військові мають отримати заслужене без перепон. Тисячі ображених — більше зло, ніж кілька "весільних генералів", які затесалися поміж героїв.

Аби бійцям легше було повертатися до мирного життя, кілька юридичних організацій об'єднали свої зусилля.

Читайте також: У Вінниці зустріли міліціонерів, які повернулись з АТО

Координаційний центр допомоги учасникам АТО надаватиме всі послуги безкоштовно. Консультацію можна отримати і через гарячу лінію. Ініціатори проекту кажуть, що "перший бій" мають взяти на себе психологи. Далі "в атаку" підуть юристи.

Аби не залишити наших бійців один на один з проблемами — учасники проекту закликають психологів і юристів приєднуватись до проекту. А депутатів — нарешті прирівняти у правах добровольчі формування та армію.

Як відомо, у Костянтинівці сталася дорожньо-транспортна пригода за участю БМД під керуванням військовослужбовців. Він наїхав на жінку з дітьми.