Близько п'ятдесяти тисяч українців найближчим часом мобілізують. Нова хвиля призову розпочнеться 20 січня, кажуть у Міноборони. Забиратимуть насамперед офіцерів запасу, які були в лавах Збройних сил та мають відповідний військовий фах. А от строковиків обіцяють в АТО не відправляти.

До мобілізації перш за все залучатимуться офіцери і військові фахівці запасу. Мобілізовані пройдуть обов'язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Військові фахівці пройдуть навчання при вищих навчальних закладах Міноборони. Солдати пройдуть курс первинної підготовки та отримають необхідний фах та знання. Мобілізація з різними категоріями триватиме 25 діб,
— запевняє речниця Міноборони.

Разом з тим, примусово призвати дозволено лише у разі оголошення надзвичайного стану, війни або ж підготовки до бойових дій. Офіційна ж версія, на якій наполягають наші можновладці – антитерористична операція. А це справа відповідного центру при СБУ. І аж ніяк збройних сил та цивільного населення.

Поки вояки, які зараз боронять державу в складі добровольчих батальйонів, мовчать, кажуть юристи. Втім потім, правники вже прогнозують чисельні судові процеси саме через незаконну мобілізацію.