"Ця юридична компанія, відповідно до укладеного з нею договору, надала незалежний звіт, який віддзеркалює з точки зору права перебіг подій, що стали предметом судового розгляду й сам судовий процес. Звіт дає аргументовані відповіді на критику тих, хто ставив під сумнів весь процес та вирок", – повідомила прес-служба Мін’юсту.

Крім того, у міністерстві зазначили, що справа Тимошенко привернула увагу міжнародної спільноти, яка головним чином була зосереджена на претензіях Юлії Тимошенко щодо політичної мотивації справи та порушенні її прав.

"Доповідь, що публікується сьогодні на сайті Міністерства юстиції України, свідчить про те, що Юлія Тимошенко безпідставно стверджує про політичну мотивацію у цій справі й не надає жодних фактів, які могли б стати причиною для скасування її вироку відповідно до європейських чи американських стандартів", – повідомили у відомстві.

Також у своєму звіті юристи зазначили, що поведінка Тимошенко у суді "була б неприйнятною в інших країнах й, швидше за все, це мало б наслідком рішення про неповагу до суду".

До слова, Європарламент ухвалив на сесії резолюцію щодо України. Депутати закликали українську владу звільнити та реабілітувати опонентів, що переслідуються політично, у тому числі Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших.