"Врегулювати кризу можна лише підписавши європейську асоціацію", - заявив Віктор Ющенко на загальнонаціональному круглому столі в Києві.

Він наголосив також на важливості розгляду Євросоюзом питання надання безвізового режиму для українських студентів. Ініціаторами переговорів щодо цього мають бути, на думку Ющенка, учасники круглого столу.

"І круглий стіл, і всі сторони, які так чи інакше на ньому зав'язані, повинні будуть внести сьогодні або найближчим часом ініціативу, щоб Євросоюз розглянув безвізовий режим і надав українському студентству, молоді... Це люди, які мають європейські ідеї глибше, ніж будь-яка інша частина українського суспільства, це люди, у яких сьогодні найбільше право отримати безвізовий режим", - вважає він.

На думку Ющенка, одностороння політика в бік Росії може призвести до розвитку ситуації за сценарієм Південної Осетії чи Абхазії. Такий курс, як вважає екс-президент, формує васальний план.

Читайте також: Азаров каже, що наближає Україну до стандартів ЄС кожного тижня

Нагадаємо, за словами українського Президента Віктора Януковича, усі домовленості, що були досягнуті на українсько-російській міждержавній комісії не суперечать євроінтеграційному курсу країни і не вплинуть на підписання Угоди про асоціацію з ЄС.