Це останній призов, адже армія переходить на контрактну основу.

Як повідомили в Міноборони, на останній призов зменшили кількість призовників порівняно з попереднім призовом на 2500 осіб.

"Це пов'язано з реформуванням армії і переходом до комплектування виключно військовослужбовцями за контрактом", - сказав генерал-лейтенант Броніслав Жуковський.

Він також розповів, що протягом жовтня-листопада будуть направляти до війська 10 800 осіб: до Збройних Сил України - 5000, Внутрішні війська МВС - 4800, Держспецтрансслужби - 1000 осіб.

Генерал-лейтенант зазначив, що цього року контракт зі Збройними Силами уклало 8 тисяч українців, а кількість військовослужбовців за контрактом збільшилась на 5 тисяч осіб.

"Військовослужбовці служби за контрактом укомплектовано близько 60% посад рядового та сержантського складу. В даний час важливим завданням для нас є вдосконалення роботи з підготовки рядового і сержантського складу", - додав Жуковський.

Нагадаємо, раніше Міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що 58,3% збройних сил укомплектовані службовцями-контрактниками, а в деяких видах військ їх кількість досягла 90%.