Про це повідомив помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович під час брифінгу, представляючи доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка охоплює період з 16 липня по 17 серпня.

Поки є підтверджених смертей 2 593. І це буде близько 3 тисяч, якщо ми включимо жертв малайзійського літака,
— сказав він.

За словами Шимоновича, у серпні військові дії на сході України стали ще більш інтенсивними, і в результаті кількість вбитих людей значно зросла.

У період з середини квітня до середини липня ми підрахували, що приблизно 11 людей вбивали щоденно. За останній період звіту, тобто за останній місяць підраховано, що в середньому 36 людей вбивають кожного дня, а за останні 10 днів ця кількість є ще більшою,
— сказав дипломат.

Він повідомив, збільшення кількості жертв відбувається внаслідок посилення військових дій з використанням важкого озброєння у густонаселених районах.

Як сказав Шимонович, продовжують надходити повідомлення про серйозні порушення прав людини з боку озброєних груп, що включають викрадення, при цьому багато затриманих піддаються примусовій праці.

За його словами, в доповіді йдеться, що станом на 17 серпня вважається, що бойовики продовжують утримувати під вартою як мінімум 468 осіб.