Володимир Цибулько вважає, що у Партії регіонів можуть відмовитися від співпраці з комуністами, аби спільно голосувати за опозиційні законопроекти.

"Мені здається, що заяви Чечетова про те, що 40 мажоритарників вже ввійшли в більшість Партії регіонів, свідчить про те, що "регіоналам" не хотілося б робити з комуністами жодних союзів, а відмова від союзу з комуністами — це хороша пропозиція, наприклад, УДАРу та й, в принципі, Об'єднаній опозиції. Щоправда з ким-ким, а з Тягнибоком, звичайно, Партії регіонів не надто буде затишно", - зазначив політолог.

За словами Цибулька, таким чином Партія регіонів хоче зробити тактичний "обмін" з опозиційними силами.

"Мені здається, що взагалі назріває такий тактичний обмін від ПР, що, мовляв, "ми відмовляємось від комуністів, але ми готові співпрацювати ( з опозицією) в реформах, в економічних питаннях, у соціальних питаннях, в судовій реформі і т.д". Тобто, готові співпрацювати з прагматиками. І тоді це пропозиція, у першу чергу, УДАРу і самій Об'єднаній опозиції", - додав експерт.

До речі, на думку політолога Сергія Тарана, сенсаційним можним назвати той факт, що Партія регіонів досі говорить про мажоритарників анонімно і не називає прізвищ депутатів, які вступили в їхню фракцію.