У протоці Карімата поблизу Індонезії пошукова команда сьогодні виявила уламки літака, який зник два дні тому. Також виявили тіла шести пасажирів. Всього на борту перебувало понад 160 осіб. Припускають, що частина тіл могла затонути, ще частину віднесла течія. Пошукові роботи мають відновити вночі або вранці. Сьогодні продовжувати пошуки завадила негода.

Родичі пасажирів, які зібралися у кризовому центрі, новину про знайдені тіла зустріли зі сльозами та розпачем, багато хто до останнього вірив, що літак не розбився.

Індонезійська авіація виявила під водою об'єкт, який нагадував літак. Пізніше, після ретельніших пошуків, ми виявили тіло на воді. Я підтверджую, що територія, де виявили уламки, — є тією, де розбився літак. Уламки також належать цьому літаку,
— повідомив голова Національної пошукової агенції Феррі Генрі Бамбанг Соелістьо.

Майже всі пасажири та члени екіпажу були індонезійцями. Їхніх родичів мають доставити у Сирабаю — в цьому місті проходитиме опізнання. Виконавчий директор AirAsia заявив, що компанія готова виплатити компенсації родичам загиблих, однак спершу треба дочекатися висновків розслідування.

Співчуття родичам жертв висловив президент Індонезії Джоко Відодо. Він пообіцяв, що знайдені тіла продовжать витягувати з води завтра вранці.

Мої глибокі співчуття сім'ям пасажирів та команди. Відчуваю їх втрату і молюся, щоб їм вистачило мужності та сили витримати цю трагедію,
— сказав президент Індонезії Джоко Відодо.

Нагадаємо, літак зник з радарів у неділю. Він зазнав катастрофи після того, як влетів у штормові хмари. Причина трагедії не встановлена, оскільки чорних скриньок ще не знайшли.

Відомо тільки, що пілоти просили диспетчерів дозволити їм піднятися вище, аби облетіти хмару. Однак не отримали дозволу через надто насичений рух у цій ділянці неба.

Додамо, що компанія AirAsia, чий літак і зазнав катастрофи, до того не мала прикрих інцидентів. Більше того, підприємство кілька разів визнавали найкращим лоукостом світу. Він перевозить людей уже майже 20 років.