Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступик голови ДСНС — керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з районів АТО та тимчасово окупованої території АРК Василь Стоєцький.

На сьогодні статистика по штабу проходить така, що переміщено більше ніж 105 тисяч людей, з них кожен третій — дитина, кожен десятий — це інвалід,
— зазначив надзвичайник

Стоєцький уточнив, що, зокрема з району проведення АТО переселено 89 тисяч 187 осіб, а з Криму та Севастополя - 16 тисяч 501 особа. Таким чином на сьогодні загалом переселено 105 тисяч 688 осіб.

За його словами, найбільш навантажені регіони, куди здійснюється переміщення, — це, в першу чергу, Київ, Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Харківська області. А найменш навантажені переселенцями — це західні регіони: Волинська, Закарпатська та Тернопільська області.

Нагадаємо, "гуманітарний коридор" з Луганська почав працювати за новою схемою, і у мешканців, які вже покинули місто, з'явилась можливість вивезти своїх родичів.