Про це в інтерв'ю Телеканалу новин "24" повідомив перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій.

"Свідомо або несвідомо учасники сьогоднішньої бійки, власне, ті, хто розпочав цю бійку, включили сценарій дестабілізації найвищого законодавчого органу України. Я можу однозначно сказати: це явище є негативним, воно послаблює Україну в час війни, значить воно на руку ворогу", — наголосив він.

Завтра з самого ранку Верховна Рада України буде приймати рішення, щоб більше такого не допускати,
— сказав Парубій.

За його словами, регламентний комітет наразі вивчає це питання і, за попередніми даними, саме Мельничук наніс удар Ляшкові під час засідання Верховної Ради.

"І завтра ми будемо пропонувати найбільш жорсткі механізми покарання винуватця цієї бійки. Регламентом передбачено позбавлення права брати участь у засіданнях сесії. Ми будемо пропонувати певні зміни в регламент, щоб такі речі більше не повторювалися у Верховній Раді України", — пояснив віце-спікер.

Він додав, що з цього приводу знайшлося порозуміння як серед членів коаліції, так і серед опозиції.

Нагадаємо, 3 березня в сесійній залі побилися нардепи Олег Ляшко і Сергій Мельничук. Після цього бійка перемістилась до кулуарів парламенту.

Нардеп Олег Ляшко назвав екс-комабата "Айдару" Сергія Мельничука "тушкою" і зрадником виборців через те, що він перейшов із фракції Радикальної партії в групу "Воля народу" Ігоря Єремєєва.

Народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук заявляє, що бійка почалась через погрози Сергія Мельничука окремим народним депутатам від "Радикальної партії" та "Народного фронту" фізичної розправою.

Народний депутат України і екс-комбат "Айдару" Сергій Мельничук, з яким побилися його колишні колеги з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, підтверджує, що він першим ударив свого опонента.

Вечірнє засідання парламенту так і не розпочалося, тому що Мельничук та Ляшко знову побилися.