"Під обстріл потрапили 29 населених пунктів і позиції українських військовослужбовців поблизу", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

Згідно з повідомленням, бойовики продовжують застосовувати важке озброєння – міномети, артилерію, озброєння танків та реактивні системи залпового вогню.

Читайте також: На Донбасі затримали снайперку, яка вбила щонайменше 10 українських бійців

Впродовж дня найбільшу кількість обстрілів зазнали населені пункти Чермалик, Гнутово, Піски, Гранітне, Опитне, Красногорівка, Авдіївка та ТЕС у місті Щастя.

Усі ці населені пункти, окрім мінометів та артилерії, були обстріляні з реактивних систем залпового вогню, а електростанція у місті Щастя тричі піддалася удару з "Градів", - розповіли у прес-центрі.

Крім того, бойовики із стрілецької зброї, гранатометів, мінометів, артилерії та озброєння танку впродовж дня вели вогонь по метео- та диспетчерській вежах і новому терміналу донецького аеропорту. Зранку в районі нового терміналу "працював" снайпер, а після обіду тут відбулося бойове зіткнення.

Разом з тим, ситуація на передньому краї перебуває під контролем українських військових, які, за необхідності, наносять удари у відповідь, подавляючи найбільш активні та небезпечні вогневі точки противника. Втрати бойовиків уточнюються, - додали в прес-центрі.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі активізувались останніми днями і тим самим намагаються зірвати зустріч лідерів держав у "нормандському" форматі. Про це повідомив речник АТО Андрій Лисенко.