Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на дані Департаменту лісового господарства по Сибірському федеральному округу.

За даними відомства, найбільшу площу пожежі охопили в Забайкальському краї — 93 вогнища на 104 тисячах гектарів. У Бурятії горить ліс на площі в 2 тисячі гектарів, в Тиві і Хакасії — на 284 гектарах, в Іркутській області — на площі в 19 гектарів.

Дивіться також: Невблаганний вогонь: масштабні пожежі в Росії

За добу пожежнкам, рятувальникам і добровольцям вдалося загасити 96 лісових пожеж на площі 21 тисяча гектарів. Всього боротьбою з розповсюдженням вогню займаються понад 2600 фахівців лісової охорони; вони використовують 500 одиниць пожежної техніки.

Основними причинами загорянь у відомстві називають необережне поводження з вогнем серед місцевого населення і спалення сухої трави в сільськогосподарських цілях. В результаті поширення вогню режим надзвичайної ситуації оголошений в Забайкальському краї і Хакасії, а також в 19-ти районах Бурятії і в одному районі Красноярського краю.

Всього в результаті пожеж в Забайкальському краї згоріли до 500 житлових будинків та дачних будівель, постраждали більше 21 тисяч осіб, загинули 4 місцевих жителя. У Хакасії загинули 29 людей, пожежі знищили і завдали серйозної шкоди півтора тисячам житлових будинків у 38-ми населених пунктах.