Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський, слова якого наводить прес-служба відомства.

Підрозділи ДСНС України продовжують надавати допомогу людям, які через різке погіршення погодних умов (ожеледиця, сильний снігопад, хуртовини з поривами вітру), опинилися у снігових заметах на автомобільних дорогах. Тільки за минулу добу рятувальники вивільнили зі снігового полону майже 3500 транспортних засобів, евакуювали та надали допомогу у пунктах обігріву майже 6800 особам,
— сказав Бочковський.

Він зазначив, що враховуючи складність обстановки, підрозділами ДСНС України на автошляхах, де ускладнено дорожній рух, розгорнуто 57 пересувних і стаціонарних пунктів обігріву, які були забезпечені гарячим харчуванням. 97 автомобілів ДСНС України використовувались як тягачі для евакуації транспортних засобів із снігових заметів.

Наразі в сніговому полоні перебуває ще 188 осіб та 139 одиниць техніки.

На окремих ділянках Миколаївської області вже здійснюється повільний рух транспорту у реверсному режимі. На окремих ділянках ще залишаються окремо розташовані великогабаритні автомобілі. Із 3:40 на автодорозі М-14 між населеними пунктами Шевченкове та Миколаїв почав роботу БАТ від ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Раніше повідомлялося, що через наслідки негоди на деяких ділянках автодоріг України залишається ускладненим рух транспортних засобів.