"Після початку так званого "режиму припинення вогню", що діє з 18:00 вчорашнього дня, зафіксовано близько 10 обстрілів", — написав координатор "ІО" на своїй сторінці у Facebook.

В Луганській області після 18:00 7 жовтня і до 09:00 8 жовтня зафіксовано 9 обстрілів (6 — в районі н.п. Трьохізбенка, 3 — н.п. Щастя). Обстріли проводились з 20:30 7 жовтня до 02:00 ночі 8 жовтня з мінометів і стрілецької зброї.

За даними "ІО", терористичні групи, підпорядковані Мозговому, отримали вказівку ігнорувати "режим припинення вогню" і продовжувати наносити вогневі удари по позиціях українських військ і цивільних об'єктах.

У Донецькій області з вчорашнього вечора терористами був проведений 1 обстріл — о 5:00 8 жовтня зафіксовано артилерійський обстріл позицій українських військ в районі н.п. Красногорівка. В районі Дебальцевого обстріли припинилися з запізненням — з 19:00 вчорашнього вечора.

Нагадаємо, 7 жовтня на засіданні Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування досягнуто домовленості про двостороннє припинення вогню з 18:30.