"Кримінальні справи порушено за результатами розгляду заяв, які надійшли від правоохоронців, щодо чинення опору співробітникам міліції та нанесення їм тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків", - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Повідомляється, що, зокрема, порушено справу за фактом чинення опору заступнику командира полку ДПС ДАІ при ГУМВС у Києві (ч. 2 ст. 342 КК України – опір представникові правоохоронного органу).

"Правоохоронець намагався не допустити наїзду на людей, які стояли на тротуарі. До нього підійшло троє громадян, один з яких сів в цей уже припаркований автомобіль та продовжив рух, а двоє інших, застосовуючи фізичну силу, відштовхнули правоохоронця, зірвали погони з форменого одягу та стали його утримувати, обмежуючи можливість пересування", - пояснює прокуратура.

Інші три справи порушено за фактами заподіяння тілесних ушкоджень працівникам столичної міліції (ч. 2 ст. 345 КК України – погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу), які зараз перебувають на лікуванні, "один зі струсом мозку, інші - з забоями та тілесними ушкодженнями середньої тяжкості".

Водночас, повідомляється, що до акції проти прийняття "мовного" закону, яка проходить біля Українського дому, приєднуються нові учасники.