Господар же за жахіття, які скоїв його чотирилапий друг, заплатив всього 102 гривні штрафу. Інших покарань законодавством не передбачено.

“Не тільки в нас немає такої статті. Наскільки мені відомо, на території всього СНД спеціальної статті, яка передбачає відповідальність за це, нема. Тобто, це прогалини в законодавстві”, - каже слідчий УМВС України в Луганській області Володимир Олійник.

Трагедія, яка позбавила дівчат облич, сталася миттєво. Віка з меншенькою сестрою поверталися з крамниці. Пітбуль напав на дівчаток раптово.

“Були дефекти м'яких тканин обличчя і пошкодження кісток. Зокрема, перелом нижньої щелепи потужними зубами. Результат міг бути дуже сумним - аж до летального результату”, - сказав заввідділом Луганської обласної клінічної лікарні Олексій Сенченко.

Дівчатка провели в лікарні кілька тижнів. Вікторії наклали на обличчя 57 швів, сестрі - 87.

“Це компресійна маска. Її треба одягати, класти на рубці силікон і зверху одягати маску. В цій масці я повинна ходити 24 години на добу півтора року. Півтора-два роки”, - розповідає постраждала Вікторія Волкова.

Дівчатка потребують серйозних пластичних операцій. В Україні таких не роблять.

“Ми зверталися до клінік Ізраїлю, Німеччини - по 20 тисяч кожна операція. Це не враховуючи перебування там і так далі. Скільки операцій - ніхто не може сказати. Точно не одна і не дві”, - каже мати Олена Волкова.

Мати скалічених дівчаток зверталась по допомогу і до господарів пітбуля. Ті на перші операції гроші давали. Далі - мовчанка.

“Вони, по суті своїй, за характером, можуть прирівнюватися до зброї. Зброя, коли люди отримують її, вони ж проходять певні навчання, закони вивчають, здають нормативи. Так само і пітбуль. Пітбуль, ротвейлер - це собаки, які схильні до агресії”, - сказав кінолог Юрій Письменюк.

Якщо дівчаткам терміново не зробити операції, вони ризикують так і залишитися без облич. Батьки поки ховають від них всі дзеркала. Бідолашні постійно плачуть, бо бояться, що звичних своїх облич так і не дочекаються.