"Сьогодні Нацрада дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську. Одна з причин зволікань — особливо з вимкненням каналу "Росія 24", що поширюється через Донецьку ОДТРК: ніхто не брав на себе відповідальність дати команду натиснути "викл"", — пише на своїй сторінці у Facebook Ольга Герасимюк.

Вона повідомляє, що Нацрада створила команду, яка реалізовуватиме план захисту інфопростору, забезпечення окупованих та звільнених територій інформацією, ввімкнення українських медіа, заблокування російської пропаганди.

"Говорили режисери, телепродюсери, кінокритики. У нас є всі можливості. Глядач більше не хоче серіалів про бандоту, яка сьогодні в реалі з автоматами сидить в хатах наших громадян за сценаріями їхніх дуже рейтингових кіношок, в хатах із вирубаними телевізорами, прикриваючись нашими дітьми. Говорили — зняти своє кіно вдвічі дешевше, ніж купити іхню отраву. Можемо перестати знімати в наших Калинівках серіали, орієнтовані на Росію — прикриваючи навіть номери машин, що їздять в кіно, міняючи "калинівка" на "каліновка", вішаючи в кадр портрет "ла-ла-ла"... Все це ми робили самі. Самі з собою. Сьогодні зрозуміло, як ніколи, всім — так більше не буде!" — розповідає Герасимюк про круглий стіл їхньої команди 9 липня.