Про це повідомив начальник обласного управління Міністерства внутрішніх справ Костянтин Пожидаєв.

"Що стосується питання по загибель людини, то коло людей встановлено, я думаю, що найближчим часом ми дамо прес-конференцію з прокурором області і більш чітко розповімо про те, хто це був і як це було", - сказав він в ефірі "1 +1".

Правоохоронець додав, що зараз у Донецьку немає жодного заарештованого нерезидента Донецької області. На мітинги, за інформацією начальника облуправління МВС, приїжджають жителі області, так званого "політичного туризму" немає.

Пожидаєв пообіцяв найближчим часом назвати людей, які організовують і проплачують сепаратистські мітинги в Донецькій області.

"Ця інформація зараз перевіряється, і я думаю, що найближчим часом ми скажемо і чітко відреагуємо на ці всі тенденції: хто платить і як проходить фінансування всіх цих мітингів", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 березня, у Донецьку проросійсько налаштовані активісти влаштували бійку з учасниками антивоєнного мітингу. Сепаратисти спалили прапор України, побили кілька автобусів міліціонерів.

Під час мітингу за "Єдину Україну" у Донецьку загинула людина, ще 50 постраждали. Зокрема, загинув прес-секретар Донецької обласної організації ВО "Свобода" Дмитро Чернявський.

Донецька прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо міліціонерів, які вчора відповідали за порядок на мітингу, де загинула 1 людина.