Дмитро Коновалов був визнаний винним у скоєнні теракту в мінському метрополітені 11 квітня, а Владислав Ковальов — у співучасті у скоєнні злочину, в якому загинули 15 людей, і понад 200 отримали поранення. Суд встановив, що "Коновалов скоїв особисто і при співучасті Ковальова ряд злочинів, у тому числі особливо небезпечних".

"Коновалов з допомогою Ковальова скоїв 11 квітня вибух на станції метро Жовтнева, пов’язаний із загибеллю людей. Спільно з Ковальовим привів вибуховий пристрій в готовність і розмістив його в сумці, після чого доставив вибуховий пристрій на станцію і привів його в дію", — йдеться у вироку.

Крім того, суд встановив, що Коновалов організував серію вибухів у Вітебську, внаслідок яких постраждали кілька десятків людей, а також визнав доведеною провину Коновалова у вибуху в 2008 році в День Незалежності в центрі Мінська.

Ковальов, на думку суду, знаючи про ці злочини, не повідомив про них правоохоронцям.

Дмитро Коновалов під час судового процесу, що тривав з середини вересня, визнав свою провину. Інший обвинувачений, Владислав Ковальов, в ході слухань заявляв, що його визнання були зроблені під тиском.

Раніше прокурор попросив засудити Коновалова і Ковальова до розстрілу.

Вибух у мінському метро стався 11 квітня. Жертвами стали 14 людей, понад дві сотні — постраждали. Під час розслідування затримали 6 осіб, із яких 2 — арештували.

Один із заарештованих вважається безпосереднім виконавцем: він зізнався в здійсненні теракту в метро, а також трьох вибухів у Білорусі у 2005 та 2008 роках.